Színjátszóház
Vidám színjátszóház
interaktív játszóház

Mint a Szegedi Miniszínház vezetője 30 éve gyermekelőadásokkal járom az országot. Tapasztalataim alapján szükségesnek láttam, tematikus gyermekprogramok létrehozását, melyek során a gyerekek játékos formában ismerhetik meg az adott téma legfontosabb mondanivalóját. Dalok, versek, játékok kapcsán interaktív módon cselekvő szereplőként vehetnek részt a műsorban.
Szakmai vázlat:

I. Bemutatkozás, bevezetés, a színház fogalmának tisztázása.

II. A színész külső és belső átváltozásai.

1. Külső átváltozások: (jelmezek, és egyéb kiegészítők, kellékek szakáll, haj, stb.)kitalálós játékokkal, ill. a gyerekek a jelmezek ,kellékek segítségével maguk is alkothatnak szereplőket.
2. Belső átváltozások: hangulatok, érzelmek megjelenítése.
Felismerős játék, ahol a gyerekek színházi képek alapján ismerkednek a különböző arckifejezésekkel. A színházi mimika játékos tanulása

III. Hang, zene, effektek .

Különböző, zenei, és hang, ill. effekt keltő eszközök bemutatása (a gyerekek is kézbe vehetnek eszközöket, és kipróbálhatják az effekteket), és a zene mint hangulati elem ismertetése, játékos formában.

IV. A színtér és a díszlet megismerése (díszlet elemek segítségével)

A gyerekek valódi színházi díszleteket ismerhetnek meg. Játékos formában láthatják a színpadi tér használatát, és a díszletek funkcióját.

V. Fények

Ahol lehetséges bemutatjuk, hogyan változhat egy színpad képe, vagy egy szereplő arca a fények segítségével.

VI. Ismétlés, megerősítés,búcsúzás dallal, mely a színházról szól.


További tematikus programjaink:
Elkészült: „Tóbiás és Kukucska:Vidám Illemtanoda” (játékos illemtan)” Előkészületben: „Tóbiás és Kukucska:Játszik az ősz a téllel” (évszakok és változás),”Tóbiás és Kukucska: A természet óvodája”(természetvédelem) „ Tóbiás és Kukucska: Itt a tavasz, hol a nyár? (évszakok és változás) „Tóbiás és Kukucska: Nézz körül és tegyél jót ! (környezetvédelem).

Szeged,2018. augusztus 21. Papp Attila
társulatvezető
 
Memória használat: 754,400b